KRAS  Menu
O nama
KRAS PRŠUTI
KRAS PANCETE
KRAS NARESCI
KRAS SALAME
KRAS MORTADELE
KRAS KUHANI I PEČENI PRŠUTI
KRAS SLANINE
KRAS PROIZVODI U OVITKU
KRAS GOVEĐI ASORTIMAN
ASORTIMAN MDK
KRAS RECEPTI
Novosti
Download
Linkovi
Kontakt
e-mail me

KRAS RECEPTI


PEČENE BRESKVE SA PRŠUTOM I GORGONZOLOM

 

Za 4 osobe: 4 zrele breskve; 4 žlice maslinovog ulja; 100 g rukole; 100 g gorgonzole; 85 g kraškoga pršuta; 1 žlica octa balsamico; Zrele breskve operite, izvadite im koštice i narežite na četvrtine. Premažite maslinovim uljem i pospite svježe mljevenim paprom. Na vrućoj ploči breskve na brzinu karamelizirajte. Pecite približno dvije minute sa svake strane. Rukolu operite, rasporedite po tanjurima i dodajte joj nekoliko kapi maslinovog ulja. Na rukolu složite kriške kraškoga pršuta, zdrobljenu gorgonzolu i pečene breskve. Od maslinovog ulja i octa balsamico pripremite preljev te njime nakapajte pripremljenu salatu. Poslužite.Dobar tek...


RIBLJI FILETI S PRŠUTOM NA TIKVICAMA

 

Za 4 osobe: 4 komada fileta bijele ribe; 4 kriške kraškoga pršuta; 2 žlice maslinovog ulja; 4 tikvice; maslac; sok od limuna; sol i papar šaka svježeg peršina; Riblje filete oblikujte u jednako velike komade i uvijte ih u kriške kraškoga pršuta. Začinite. U tavi ugrijte ulje i pržite dok ne postane hrskavo. Najprije popržite jednu stranu fileta, a zatim ih pažljivo okrenite i pržite s druge strane, približno 4 minute (ovisno o debljini ribljih fileta). Tikvice grubo naribajte. Ugrijte maslinovo ulje i malo maslaca. Dodajte naribane tikvice i sok od limuna te na brzinu prepržite. Začinite solju i paprom. Na tanjure rasporedite pripremljene tikvice pa na njih složite hrskavo pečene riblje filete s pršutom. Pospite nasjeckanim peršinom.Dobar tek...


SALATA SA SMOKVAMA I PRŠUTOM

 

Za 4 osobe: sok od jednog limuna; 4 žlice maslinovog ulja; 9 zrelih smokvi; šaka svježe metvice; šaka svježeg bosiljka; 100 g rukole; 12 kriški kraškoga pršuta; Najprije pripremite preljev za salatu. Izmiješajte maslinovo ulje i sok od limuna te začinite solju i paprom. Na tanjure rasporedite kriške kraškoga pršuta i rukolu. Smokve operite i narežite na četvrtine. Dodajte grubo nasjeckanu metvicu i bosiljak te sve pokapajte preljevom za salatu. Poslužite s prepečenim kriškama crnoga kruha.Dobar tek...


[ First ] [ Prev ] [ Next ] [ Last ]